Praktisk Info / Fravalgt madordning og Kostpolitik

Fravalgt madordning og Kostpolitik

Fravalgt madordning

I Horsens kommune er der er fritvalgsordning, hvor forældre til børn i daginstitutioner kan ønske en madordning.
Det betyder, at forældre mod betaling kan vælge, at børnene får serveret et måltid mad om dagen, udover morgenmåltidet, som er obligatorisk.
Dette kræver et flertal i forældregruppen. Hvert år ved generalforsamlingen stemmes der om det.

Dog kan den siddende forældrebestyrelse bestående af forældrerepræsentanter (plus en ledelsesrep. uden stemmeret)  vedtage den endelige beslutning uanset stemmernes fordeling.

I Vestbirk Naturbørnehave har man pt. fravalgt denne ordning, så børnene alle har en frokostmadpakke og en frugt/brød madpakke med.

Nedenfor kan man læse Vestbirk Naturbørnehaves kostpolitik, som er udarbejdet af forældrebestyrelsen i samarbejde med personalet.

Til venstre i menuen under "bålmad/hjemmebagt brød" kan du læse om, hvilke andre ting vi gør som et alternativ til den traditionelle madordning.

Kostpolitik

Der serveres morgenmad for børnene og den består af havregrød, havregryn og cornflakes.

Børnene har selv madpakker med til frokost og til eftermiddag (husk endelig navn på ). Hertil drikkes vand fra medbragte og hjemmefra fyldte drikkedunke. Ønsker nogle forældre, at barnet skal drikke mælk herhenne, medbringer man det selv. Saftevand, juice og andre søde drikke er ikke tilladt.

Det er vigtigt, at børnene har en sund og næringsrig frokostmadpakke med, bestående af rugbrød eller andet fiberrigt brød med forskelligt pålæg, grøntsager og evt. frugt. Børnene skal kunne klare de mange fysiske udfordringer, der er i løbet af dagen og det kræver god, sund mad og gir' "muller".

Da vi ofte er på tur, opfordrer vi til, at I laver en madpakke, som er let håndterbar for børn ude i det blå.

Hvis I er i tvivl om madpakkeindhold, er I meget velkomne til at spørge os til råds.

"Sulten for sjov" ting som kage, kiks, ostehaps,frugtstænger osv., henstiller vi til, forekommer i fornuftigt omfang.

- Slik, chokolade, chokoladekiks, kinder mælkesnitte osv. er ikke tilladt.

Eftermiddagsmadpakken kan bestå af lige dele frugt, grønt og en form for brød, f.eks. knækbrød, grovbolle eller andet. Frugt er ikke nok, da barnet har brug for mere langtidsholdbar energi til de sidste timer.

Link til sunde madpakker

Madkassen´s hjemmeside  --->  Klik her