Praktisk Info / Bålmad/hjemmebagt brød
Bålmad i Vestbirk Naturbørnehave

Som en del af den pædagogiske praksis, er det besluttet, at børn og voksne i fællesskab tilbereder et varmt måltid mad - også over bål en gang imellem. Varmtmadsdagen  er hver mandag.

Formålet med denne aktivitet er, at børnene får kendskab til tilberedning af forskellige råvarer og mulighed for at smage på forskelligt mad. Samtidig styrkes børnene i at kunne tage del i et samarbejde om en opgave, og i at bidrage til et fællesskab og føle stolthed  over at have været med til at tilberede det måltid, som alle efterfølgende spiser med stor glæde.

Retterne varierer og sammensættes udfra devisen om, at hjemmelavet mad er sund mad.

Der lægges vægt på indkøb af økologiske/danske råvarer.

Der opkræves 50 kr. i forældrebetaling pr. måned til dækning af udgifterne til måltidet.

Der tages naturligvis forbehold for eventuelle allergier.

Det anbefales, at man giver sit barn en lille madpakke med, i tilfælde af at barnet ikke kan lide det, der bliver serveret. Som udgangspunkt smager alle på maden.

Bålhytte

Bagning af boller/brød.

Hver fredag bager børnene brød på skift to og to med en voksen. Børnene lærer om måleenheder og styrker deres sanser, når de ælter, rører, ruller mv.
Efterfølgende serveres brødet til hele alle ved eftermiddags- "frugten". En dejlig tradition og afslutning på ugen.

Det er børnehaven, som betaler/køber ind til denne aktivitet og der købes primært økologiske råvarer.