Praktisk Info / Bålmad/hjemmebagt brød
Mad/Bålmad i Vestbirk Naturbørnehave
 
 Alle børn har madpakke med hver dag til frokost. Og som udgangspunkt spiser vi kl. ca. 10.30. Desuden medbringer børnene selv mad til "frugt", som spises kl. 13.30 igen ca., idet vi ikke hænger os alt for meget i klokken. Derudover har hvert barn en med vand fyldt drikkedunk med.
 
Som en del af den pædagogiske praksis, er det besluttet, at børn og voksne i fællesskab tilbereder et varmt måltid over bål - en gang imellem.
 
Formålet med denne aktivitet er, at børnene får kendskab til tilberedning af forskellige råvarer og mulighed for at smage på forskelligt mad. Samtidig styrkes børnene i at kunne tage del i et samarbejde om en opgave, og i at bidrage til et fællesskab og føle stolthed  over at have været med til at tilberede et måltid, som alle efterfølgende spiser sammen.
 
 
 
 
 
 
Bålhytte
 
Bagning af boller.
 
Hver fredag bager børnene boller på skift to og to med en voksen. Børnene lærer om måleenheder og styrker deres sanser, når de ælter, rører, ruller mv. 
Efterfølgende serveres brødet til alle ved eftermiddags- "frugten". En dejlig tradition og afslutning på ugen og disse af børnene døbte "fredagsboller" er nærmest blevet legendariske.
 
Det er børnehaven, som betaler/køber ind til denne aktivitet og der købes primært økologiske råvarer.
 
 
 
Vestbirk Naturbørnehave | Søvejen 7, Vestbirk, 8752 Østbirk  | Tlf.: 60 15 17 73 | Bornehaven@vestbirknaturbornehave.dk